Nyheder

 

Datablade for Thermotec®

Udgivet: 18 november 2019
 
View Fullscreen

 
View Fullscreen

 

Kommentarer fra Thermotec® til den verserende debat om EPS-beton

Udgivet: 3 oktober 2019

 

Vi kender beretningen fra de danske medier. Her bliver der talt om EPS-beton. Denne type byggemateriale kender vi fra Østrig og Tyskland. EPS-beton bliver normalt fremstillet på byggepladsen og blandet i en betonpumpe og pumpet ud.

 

Recirkulerede EPS-kugler, cement og vand blandes, og denne blanding udlægges. For at få et godt resultat ud af blandingen skal der blandes i mindst 3 minutter efter at alle komponenter er tilsat. Denne nødvendige blandetid bliver ikke altid overholdt på byggepladsen. Derved bliver EPS-betonen af en meget varierende og uregelmæssig kvalitet, og det kan føre til sætninger i underlaget.

 

Det er os også bekendt, at i Danmark bliver EPS-betonen af og til fremstillet på byggepladsen af nyskummede EPS-kugler (i stedet for recirkulerede EPS), fordi der er for få recirkulerede EPS til rådighed. Her kan det forekomme, at disse nye EPS-kugler er af for ringe tæthed af omkostningsgrunde, hvilket fører til dårligere bæreevne. Endvidere kan der opstå det problem, at når man anvender nye EPS-kugler, at cementen knapt kan bindes til EPS-kuglerne pga EPS-kuglernes glatte overflade. Begge faktorer fører til en dårligere bæreevne/styrke.

 

Problemet med fugtighed i tagisolering med EPS-beton skyldes, at EPS-betonen pga sin høje vandtilsætning skal tørre meget længe (afhængig af tykkelsen op til 2 uger). Pga det lange tidsrum opstår der risiko for, at det vil regne og at EPS-betonen derved igen bliver fugtig. Sådan en gennemvåd tagflade er meget svær at udtørre uden store omkostninger. Desuden er EPS-beton efter vores mening ikke egnet til tagisolering.

 

Vores produkter kan pga det specielle bindemiddel og tilsætninger ikke sammenlignes med EPS-beton. Vi har løst alle de ovenfornævnte problemer og kan derfor levere dokumenteret kvalitet.

 

Derudover har vi mere end 25 års erfaring med vores isoleringsblanding i gulvkonstruktioner under slidlag. F.eks. bliver vores produkt thermotec® BEPS-WD 70N udelukkende fremstillet af nye EPS-kugler med en afstemt tæthed – som også bliver kontrolleret i kvalitetsafprøvningen – og bindemidlet indeholder adhæsionsfremmer, for at de ovenfor beskrevne problemer netop ikke skal opstå.

 

Tillige findes der for thermotec® en acceleratortilsætning, for at tørretiden og hærdningen bliver reduceret til 12 timer, når det drejer sig om tagisolering. På den måde kan overfladen betrædes efter 12 timer og afdækningsfolie lægges ud.

Tag kontakt til os

Hvis du har spørgsmål til vores produkt, brug for rådgivning eller vil aftale møde for et pristilbud, så tag kontakt her!

   

  Gulv isolering planlægning

  God planlægning giver god udførelse

  Vi har mange projekter bag os og har derfor god sans for planlæggelse og udførelse. Vores store erfaring giver glade kunder.

  Læs om Schlüter Bekotec.
  eps beton

  Redskaber til arbejdet

  Vi har alle de nødvendige redskaber til udførelsen af projektet, de redskaber som vi ikke selv står inde med har vi gode aftaler med partnere til leje.

  Læs om thermotec.
  Kontakt

  Mød os

  Vi er klar til at besvare dine spørgsmål på e-mail eller telefon. Hvis du har brug for at vise et projekt frem kan møde også aftales.

  Tag kontakt til os.